eensamen

Week tegen eenzaamheid 2021

Van 30 september tot 7 oktober is het de landelijke week tegen eenzaamheid. Als stedelijk netwerk organiseert eensamen opnieuw het stadsgesprek over eenzaamheid, en we maakten samen met OOGTV een nieuwe zesdelige thema-serie die we in die week uitzenden.

Stadsgesprek over eenzaamheid 5 oktober

dinsdag 5 oktober 15.00 – 17.00 uur
Forum, Rabozaal


Dit jaarlijkse stadsgesprek is voor iedereen: bewoners, initiatiefnemers, geportretteerden, professionals, vrijwilligers, beleidsmakers… We praten over wat eenzaamheid voor Groningers betekent en wat we er met elkaar aan kunnen doen. Het is altijd geanimeerd en ontroerend, en er wordt lang nagepraat.  

Dit jaar starten we met #ikgenietmesuf van theater de Steeg, waarin jongeren vertellen over de eenzaamheid die zij tijdens corona hebben ervaren. We verbreden het gesprek naar iedereen. Want wie heeft er níet met eenzaamheid geworsteld? Hoe zijn we daar mee omgegaan en wat kunnen we leren we uit die periode? Hoe kunnen we daar in Groningen nog beter op inspelen? Kortom, wees erbij en praat mee!

De gespreksleiding is ook dit jaar weer in handen van Anita Pepping.

'Kijk op eenzaamheid' - OOG TV 30 september tot 7 oktober

Na de serie persoonlijke portretten en de serie Buurtgenoten maken we dit jaar samen met OOG TV een nieuwe serie: 'Kijk op eenzaamheid'. Wat kun je doen om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen? Elke aflevering belicht een andere invalshoek:

  • 30/9   Ontmoeten

  • 1/10   Samen bewegen

  • 4/10   Betrokken buurt

  • 5/10   Effect van cultuur

  • 6/10   Jongeren en eenzaamheid

  • 7/10   Praten over eenzaamheid

Met telkens de kijk van experts en verhalen uit de praktijk.

De uitzending op OOG TV is van 30 september tot 7 oktober, in de avonduren.
We delen de serie ook op social media (Facebook en LinkedIn) en blijft natuurlijk op onze website te bekijken.