Serie 'Buurtgenoten' in samenwerking met OOG TV

Vorig jaar in de week tegen eenzaamheid stonden ‘gewone Groningers’ met hun verhaal over eenzaamheid centraal. Dit jaar verplaatsen we de aandacht naar de wijken. Samen met OOG TV maken we een serie van vijf afleveringen ‘Buurtgenoten over eenzaamheid’. Over wat buurtgenoten doen als zij eenzaamheid ervaren, bij zichzelf of bij anderen. Vijf heel verschillende en verassende verhalen. Van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober presenteren we elke dag een nieuw verhaal. Kijk!

Koffie-ochtend in de Vondelflat

In deze aflevering zien we Dien, bewoonster van de Vondelflat in De Wijert, die elke week de koffie-ochtend met Guus en Rob in de Vondelflat bezoekt. De koffieochtenden zijn elke ochtend van 10 tot 11.30 uur, en bedoeld voor zowel de bewoners van de Vondelflat als hun buurtgenoten in De Wijert.

Weggeefwinkel in Ten Boer

In deze aflevering zijn we in Ten Boer, waar Ronald vrijwilliger is in de Weggeefwinkel. De Weggeefwinkel heeft sinds 1 oktober een eigen locatie, aan de Handelsweg 1 in Ten Boer en is elke dinsdag en donderdag geopend van 9:00 tot 14:00 uur en de 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 14:00 uur.

De openbare ruimte in Selwerd

In deze aflevering vertelt Job Wiegant over hoe de inrichting van de openbare ruimte in Selwerd er aan kan bijdragen dat mensen elkaar ontmoeten.

Inloopochtend Bij Bosshardt in Beijum

In deze aflevering van “Buurtgenoten” vertelt Linda tijdens een bezoek aan de inloopochtend van Bij Bosshardt waarom ze vindt dat het taboe op eenzaamheid moet verdwijnen. 

De koffieochtenden van Bij Bosshardt worden gehouden aan de Amkemaheerd 481a op de volgende momenten. Op sommige dagen wordt er ook een warme maaltijd verzorgd en elke laatste vrijdag van de maand is er bingo! Kijk voor de dagen, tijden en kosten op de website van het Leger des Heils of bel naar: 050 – 317 2670

Wij Bewegen Buiten

 In deze aflevering zien we hoe Karin het sociale effect van deze coronatijd te lijf gaat.

Wij Bewegen Buiten is een activiteit van WIJ Oosterparkwijk. Alle activiteiten zijn te vinden in hun agenda op de website.  Telefoonnummer: 050 367 89 60.