Onderzoek

Onderzoek: 'Gehoor geven aan eenzaamheid'

Martine Zeevaart heeft haar afstudeeronderzoek van de master Sociologie aan de RUG in opdracht van Eensamen uitgevoerd. Ze heeft drie interventies die een mogelijke rol kunnen spelen bij de aanpak van eenzaamheid onderzocht.

Lokaal
Verhalen

Verslag: een mooie middag over eenzaamheid

Het is jullie vast niet ontgaan: eensamen heeft voor de Week ‘tegen’ Eenzaamheid 7 portretten gemaakt van gewone Groningers die over hun eenzaamheid vertellen. De preview op 3 oktober met ruim 60 bezoekers, waaronder bijna alle geportretteerden, was bijzonder, ontroerend en geslaagd.

Lokaal
Verhalen

Minidocu: Groningers over eenzaamheid

Bekijk vanaf 3 oktober de minidocu: Groningers over eenzaamheid. Zeven eerlijke verhalen over wat eenzaamheid betekent, wat werkt en wat niet.

Lokaal
Verhalen

DvhN: Stadsnetwerk eensamen presenteert minidocu met portretten van eenzame Groningers

Een mooi artikel in het Dagblad van het Noorden over de minidocu en de bijeenkomst van 3 oktober.

Lokaal
Initiatieven

Anna Paulowna: Verpleegkundige opent minidorpje voor ouderen

Verpleegkundige Jennifer Hofmeijer ontwikkelde het Polderhofje, waar senioren zelfstandig kunnen wonen en - als ze het nodig hebben - zorg kunnen krijgen.

Lokaal
Initiatieven

Bij de Buren: Dagopvang voor zelfstandig wonende ouderen

Bij de Buren, een burgerinitiatief, is een dagopvang voor zelfstandig wonende ouderen en wordt volledig vrijwillig gerund door buurvrouwen Geranda en Joke.

Lokaal
Initiatieven

Jumbo: Primeur met eerste 'kletskassa'

De Jumbo supermarkt in Vlijmen heeft een primeur met de eerste 'kletskassa', speciaal voor mensen die even een praatje willen maken.

Lokaal
Initiatieven

MEE Arnhem: Themabijeenkomsten Eenzaamheid

MEE Arnhem organiseerde dit jaar themabijeenkomsten rondom eenzaamheid, geleid door ervaringsdeskundigen.

Lokaal
Opinie

Artikel DvhN: ‘Er zijn zo veel mensen, waarom zit ik alleen?’

Juni 2019: "Eenzaamheid is een groot pro- bleem, vooral onder ouderen. Ook in de provincie Groningen. Vorig jaar introduceerde de landelijke overheid een plan tegen eenzaam- heid onder ouderen. Wat is er sindsdien van terecht gekomen?"

Lokaal