eensamen

Koffie en een goed gesprek in Groningen

Leeftijdsgenoten ontmoeten tijdens de UP! themagesprekken voor ouderen

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan bij de UP! themagesprekken voor ouderen. In een ontspannen sfeer wordt er onder begeleiding van een vrijwillige gesprekleider gepraat over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Thema’s zoals familie, vriendschap, toekomst, spijt of afscheid. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon over. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de ervaringen van deelnemers.

‘Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wel te doen. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.’
Frans (70)

De gesprekken worden georganiseerd door Humanitas Groningen samen met ouderenplatform UP! Nederland UP! en de samenwerkende partijen in de wijken.

Deelname aan de groepsgesprekken is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst.

UP! themagesprekken:

In andere wijken is het nog in ontwikkeling.

Meer informatie 
Voor meer informatie over deze gesprekken kunt u terecht bij Frouk Reehoorn, 06-20819655 of via f.reehoorn@humanitas.nl

In gesprek met.... Frouk Reehoorn
Frouk werkt voor Humanitas Groningen en organiseert UP!-gesprekken. Humanitas Groningen is partner van Samen Ouder Worden, een landelijk programma voor de vrijwillige inzet voor en door ouderen. Een aantal deelnemers maakten in corona tijd kennis met In je Uppie Aan de Lijn, maar de fysieke vorm – het UP!-gesprek – was pas echt een schot in de roos. “Dat was een doorslaand succes. In het voorjaar staan opnieuw groepsgesprekken gepland in drie verschillende wijken.”