eensamen

Over eensamen 

Eensamen is een stedelijk netwerk van verschillende partijen (welzijn, zorg, politiek, kerken, gemeente, kennisinstellingen, vrijwilligersorganisaties én bewoners) die de krachten bundelen rond de aanpak van eenzaamheid in Groningen. Door in het netwerk praktijkervaring, beleid en kennis bij elkaar te brengen leren we van elkaar en kunnen we samen meer betekenen in de aanpak van eenzaamheid.  

Eensamen is voor iedereen die iets wil betekenen in de aanpak van eenzaamheid. In 2018 is het netwerk geïnitieerd door een groep van zo’n 10 betrokken partijen. Inmiddels zijn er ruim 150 Groningse partijen en individuen bij eensamen aangesloten, in een meer of minder actieve rol. 

‘Eensamen is voor iedereen die iets wil betekenen in de aanpak van eenzaamheid.’

Humanitas Groningen is de kartrekker van eensamen, met een opdracht van de gemeente: samenwerken aan een ‘duurzame aanpak van eenzaamheid in Groningen’. De opdracht loopt in elk geval tot 2023.

Eensamen is namens Groningen aangesloten bij het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van VWS. Eensamen vertaalt de kennis en tools van het landelijke programma naar de Groningse situatie.