eensamen

Kennisportaal

kennis

Onderzoek interventies eenzaamheid

Movisie deed onderzoek naar 15 eenzaamheidsprojecten uit het programma ‘Versterking aanpak eenzaamheid’ van ZonMw. Wat werkt goed en wat draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid? Lees het rapport.

landelijk
4 mei 2022
initiatieven

Samen Vitaal

Als je ouder wordt, kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat of minder energie hebt. Even bewegen helpt dan echt! Bij Samen Vitaal Corpus kun je onder professionele begeleiding samen bewegen.

lokaal
29 april 2022
initiatieven

In gesprek met... Frouk Reehoorn

Frouk werkt voor Humanitas Groningen en organiseert UP!-gesprekken. Na 'Uppie Aan de Lijn' in coronatijd is de fysieke vorm – het UP!-gesprek – pas echt een schot in de roos. Lees het hele interview.

lokaal
7 april 2022
aanpak

Start cursus Grip & Glans voor vrouwen (65+)

6 gezellige bijeenkomsten in Beijum voor vrouwen die het gevoel hebben er alleen voor te staan en geen energie hebben om er op uit te trekken en mensen te ontmoeten. Wat kun je zelf doen om in beweging te...

lokaal
8 maart 2022
nieuws

Meedoen aan theaterproject Goudmakers in Lewenborg?

In maart gaat het theaterproject Goudmakers van start gericht op preventie van eenzaamheid onder ouderen (initiatief van VRIJDAG, Humanitas en SPOT). Meedoen? Lunch mee op 28 feb om 12.30u. Aanmelden kan nog.

lokaal
23 februari 2022
aanpak

Routekaart Movisie 'Eenzaamheid inwoners voorkomen en verminderen'

Deze routekaart geeft antwoord op de vragen: hoe organiseer je de aanpak van eenzaamheid en hoe voorkom en verminder je de eenzaamheid onder inwoners in jouw gemeente? Met tools en tips uit de praktijk.

landelijk
16 februari 2022