eensamen

Kennisportaal

aanpak

Samen muziek beleven

Samen muziek beleven kennen we uit verzorgingstehuizen. De Hanzehogeschool onderzoekt hoe het werkt voor ouderen thuis. Mevr. Koper had het geluk dat ze hieraan mee mocht doen. Het doet wat. Heel bijzonder!

lokaal
27 juli 2021
deskundigheidsbevordering

Training 'Verbinden met eenzaamheid'

Deze training is nu via Ontwikkellink voor alle vrijwilligers in Groningen beschikbaar op 1 september. Gaat over wat ons belemmert en wat kan helpen om het gesprek over eenzaamheid aan te gaan.

lokaal
15 juli 2021
initiatieven

Jimmy's organiseert Fantastival voor jongeren

Contacten opbouwen is niet voor iedereen makkelijk. Corona maakte het nog lastiger om nieuwe mensen te ontmoeten. Op 7 augustus organiseert Jimmy’s een ‘Fantastival’, een festival vóór en dóór jongeren (18+).

lokaal
8 juli 2021
kennis

Landelijke cijfers eenzaamheid 2020

Het RIVM en Ministerie VWS hebben de cijfers over 2020 gepubliceerd. 47% van de bevolking (18+) gaf aan eenzaam te zijn. Een stijging van 4% t.o.v. 2016. 11% voelt zich ernstig eenzaam. Bekijk de samenvatting.

landelijk
1 juli 2021
nieuws

Week tegen Eenzaamheid 2021

Begin oktober is het weer landelijke Week tegen Eenzaamheid. Van plan iets te organiseren? Laat je inspireren en maak gebruik van het campagnemateriaal.

landelijk
16 juni 2021
aanpak

Beijum aan de slag met eenzaamheid

Beter samenwerken om meer te kunnen doen tegen eenzaamheid, dát is waar ze in Beijum mee aan de slag gaan. Of eensamen kon meedenken…

lokaal
28 mei 2021