eensamen

Kennisportaal

deskundigheidsbevordering

Workshop 'Goed gesprek over eenzaamheid' op 6 oktober

Deze workshop wordt gegeven op woensdag 6 oktober van 9.30 tot 12.30 uur bij Humanitas. Je krijgt praktische handvatten en tips om in gesprek te gaan over eenzaamheid. Je kunt je opgeven via Ontwikkellink.

lokaal
24 september 2021
nieuws

Stadsgesprek over eenzaamheid op 5 oktober

In de landelijke week tegen eenzaamheid praten we over eenzaamheid in Groningen. We starten met #ikgenietmesuf van theater de Steeg en verbreden dan het gesprek naar iedereen. Ben jij erbij?

lokaal
22 september 2021
aanpak

Podcastserie over lokale aanpak

Eén tegen eenzaamheid heeft een mooie podcastserie met achtergronden en goede voorbeelden, ter inspiratie voor iedereen die zich inzet om eenzaamheid te verminderen en voorkomen. Volg deze serie>>

landelijk
22 september 2021
aanpak

E-zine

In het e-zine van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid lees je hoe landelijke partners als Jumbo, PostNL en het Ouderenfonds zich inzetten voor de aanpak van eenzaamheid. Over kletskassa’s,...

landelijk
8 september 2021
aanpak

Toolkit betrokken buurt

Het LSA biedt een toolkit voor bewonersinitiatieven, die laat zien hoe je bouwt aan 'betrokken buurten tegen eenzaamheid'. Tot 8 september kun je je aanmelden voor een meedenker. De toolkit blijft beschikbaar.

landelijk
20 augustus 2021
aanpak

Samen muziek beleven

Samen muziek beleven kennen we uit verzorgingstehuizen. De Hanzehogeschool onderzoekt hoe het werkt voor ouderen thuis. Mevr. Koper had het geluk dat ze hieraan mee mocht doen. Het doet wat. Heel bijzonder!

lokaal
27 juli 2021