eensamen

Kennisportaal

kennis

Inzicht in eenzaamheid

Kort en bondig delen 8 Nederlandse wetenschappers en onderzoekers actuele en fundamentele inzichten voor de aanpak van eenzaamheid in de nieuwe publicatie (okt 2021) Inzicht in eenzaamheid. Het lezen waard!

landelijk
14 oktober 2021
verhalen

Kijk op eenzaamheid – nieuwe serie

Samen met OOG TV maakten we een nieuwe serie 'kijk op eenzaamheid'. Wat kun je doen om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen? Zes thema’s door Groningers belicht. Met experts en verhalen uit de praktijk.

lokaal
6 oktober 2021
aanpak

Podcastserie over lokale aanpak

Eén tegen eenzaamheid heeft een mooie podcastserie met achtergronden en goede voorbeelden, ter inspiratie voor iedereen die zich inzet om eenzaamheid te verminderen en voorkomen. Volg deze serie>>

landelijk
22 september 2021
nieuws

Stadsgesprek over eenzaamheid op 5 oktober

In de landelijke week tegen eenzaamheid praten we over eenzaamheid in Groningen. We starten met #ikgenietmesuf van theater de Steeg en verbreden dan het gesprek naar iedereen. Ben jij erbij?

lokaal
22 september 2021
aanpak

E-zine

In het e-zine van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid lees je hoe landelijke partners als Jumbo, PostNL en het Ouderenfonds zich inzetten voor de aanpak van eenzaamheid. Over kletskassa’s,...

landelijk
8 september 2021
aanpak

Toolkit betrokken buurt

Het LSA biedt een toolkit voor bewonersinitiatieven, die laat zien hoe je bouwt aan 'betrokken buurten tegen eenzaamheid'. Tot 8 september kun je je aanmelden voor een meedenker. De toolkit blijft beschikbaar.

landelijk
20 augustus 2021