eensamen

Kennisportaal

nieuws

Mooi interview in Trouw met geluksonderzoeker Marc Schultz

Over het belang van aandacht en het juist wél aangaan van gesprekjes met onbekenden. “Als je contact maakt met iemand die je totaal niet kent, krijgt je lijf een klein stroomstootje, een positief gevoel dat...

landelijk
8 maart 2023
aanpak

Oplossing eenzaamheid ligt op straat

De oplossing voor de ‘eenzaamheidsepidemie’ ligt op straat: community building. Elkaar weer ontmoeten én leren hoe dat moet. In haar boek ‘De eenzame eeuw’ vertelt econoom Noreena Hertz over oorzaken van het...

internationaal
9 februari 2023
nieuws

Inspiratiemiddag 18 januari: lessen van Alet Klarenbeek

Een helder verhaal over ouder worden, eenzaamheid en ouderencommunicatie. Tips om ouderen te bereiken? Kies voor wie je het doet, communiceer niet ‘t probleem maar de oplossing, verbind er altijd een actie aan!

lokaal
19 januari 2023
nieuws

In de Riepe

Mooi interview met Frouk Reehoorn in het Kerstnummer van de Riepe. Over het belang van iemands eigen rol bij het tegengaan van eenzaamheid. Iemand zal zelf de deur moeten openen naar ontmoeting en verbinding.

lokaal
10 januari 2023
nieuws

Hanze-Symposium 14 december: EenzaamheidsAanpak Studenten

Hoe kun je eenzaamheid onder studenten makkelijker bespreekbaar maken en verminderen? Benieuwd naar de resultaten van het EAST-project van de Hanzehogeschool? Kom 14 december naar het symposium!

lokaal
8 december 2022
nieuws

Goudmakers ontroert

Van een idee van Vrijdag, SPOT en Humanitas, via mooi werk van LUCY en ouderen in Lewenborg, naar een ontroerende voorstelling in het DOK. OOGTV volgde de ouderen en de makers. Over plezier en betekenis.

lokaal
6 december 2022