eensamen
.

Wijkactiviteiten week tegen eenzaamheid

‘Week van de ontmoeting’ in Beijum, ‘Hartverwarmende maand’ in de Wijert en Helpman, ‘DOE mee in je wijk’ in SPT en Vinkhuizen. Mooie activiteitenprogramma’s voor buurtbewoners in de week tegen eenzaamheid én daarna, om eenzaamheid vóór te zijn.

Tijdens de landelijke Week tegen eenzaamheid wordt ook in de Groningse wijken van alles georganiseerd. Ontmoeting, gezamenlijkheid en plezier voeren de boventoon. De ‘Week van de ontmoeting’ in Beijum, de ‘Hartverwarmende maand’ in de Wijert en Helpman, ‘DOE mee in je wijk’ in SPT en Vinkhuizen. Stuk voor stuk mooie activiteitenprogramma’s voor buurtbewoners. Niet alleen voor deze week, maar voor een heel seizoen samen dingen doen, om eenzaamheid voor te zijn.

BEIJUM

‘Kom er Beij(um)!Week van de Ontmoeting

Beijum biedt de ‘Week van de ontmoeting’ een gevarieerd programma, dat tevens de opening is van het nieuwe activiteiten seizoen. “Samen sporten, lekker eten, genieten van muziek, samen zingen, goede gesprekken, workshops voor jong en oud, een excursie, spelletjes spelen, poppentheater, een filmavond, een feest op Plein Oost en het Vietnamese Maanfeest. En nog meer… Vergeet vooral niet om iemand mee te nemen, of het nou een buurtgenoot is of een vriend, een ouder of een kind. Want dat is toch Noaberschap, er zijn voor elkaar?” Kijk op Activiteiten – Beijum.nl

.

SELWERD -TUINWIJK – PADDEPOEL & VINKHUIZEN

SPT en Vinkhuizen brengen deze week allebei een eigen  Bewaarkrant uit. Een overzicht van inloopplekken en activiteiten in de week tegen eenzaamheid én de vele weken daarna. Met ‘Welkom & DOE mee in je wijk’ worden buurtbewoners uitgenodigd elkaar te ontmoeten, naar elkaar om te zien en mee te doen aan activiteiten in de wijk. Iedereen is welkom! Deze week zijn er extra activiteiten en staan overal de deuren open. Een mooie gelegenheid om te verkennen en ergens bij aan te sluiten.

De bewaarkrant wordt via de huis-aan-huis-bladen verspreid en is te vinden bij WIJ-Selwerd en op de website/tabblad ‘Wat is er te doen in de buurt?’ https://wij.groningen.nl/wij-teams/wij-selwerd/

.

VINKHUIZEN - bewaarkrant

.

DE WIJERT & HELPMAN

In de Wijert en Helpman is de week tegen eenzaamheid de start van de ‘hartverwarmende maand’ oktober, “een maand waarin we allemaal meedoen en samenzijn.” Ook hier verschillende activiteiten om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Maar ook praktische hulp. In deze weken kun je gratis je kleding laten repareren of een klusje laten klaren door het klusteam. Aanmelden via info@wijkdealdewijert.nl. De flyer is inmiddels huis aan huis verspreid.

.