eensamen

Kennisportaal

aanpak

Oplossing eenzaamheid ligt op straat

De oplossing voor de ‘eenzaamheidsepidemie’ ligt op straat: community building. Elkaar weer ontmoeten én leren hoe dat moet. In haar boek ‘De eenzame eeuw’ vertelt econoom Noreena Hertz over oorzaken van het...

internationaal
9 februari 2023
aanpak

LSA Bewoners ontwikkelt handleiding 'Een betrokken buurt zijn, maken en blijven'

Een praktische handleiding voor bewoners die willen bouwen aan een betrokken buurt om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen. Bestel het werkboek en ga direct aan de slag.

landelijk
7 juli 2022
aanpak

‘Theater is een beleving die je in beweging brengt’

Er komen steeds meer voorbeelden van gemeenten die theater inzetten bij de aanpak van eenzaamheid. Frouk Reehoorn (Humanitas Groningen) en en Mira Weber (de Manteling op Walcheren) vertellen hoe ze dat doen.

landelijk
1 juni 2022
aanpak

Start cursus Grip & Glans voor vrouwen (65+)

6 gezellige bijeenkomsten in Beijum voor vrouwen die het gevoel hebben er alleen voor te staan en geen energie hebben om er op uit te trekken en mensen te ontmoeten. Wat kun je zelf doen om in beweging te...

lokaal
8 maart 2022
aanpak

Routekaart Movisie 'Eenzaamheid inwoners voorkomen en verminderen'

Deze routekaart geeft antwoord op de vragen: hoe organiseer je de aanpak van eenzaamheid en hoe voorkom en verminder je de eenzaamheid onder inwoners in jouw gemeente? Met tools en tips uit de praktijk.

landelijk
16 februari 2022
Upgesprekken
aanpak

Ontmoet leeftijdsgenoten in De Wijert

Vanaf 4 februari starten er weer Up! themagesprekken voor ouderen in Groningen. In een ontspannen gesprek praten over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Belangstelling? Meer weten?

lokaal
26 januari 2022